مدیریت یک معامله در فارکس
2 مرداد 1403
ارسال شده توسط رضا زمانی
زمان مطالعه: 5 دقیقه– این معامله در فلش کوچک قرمز رنگ مماس با خط سبز فعال شده با حد ضرر خط قرمز.
– پس معامله مجدد در جهت تحلیل تنها و تنها وقتی انجام میشه که بدون توجه به اینکه روی یک سهام، نماد، اختیار یا … معامله فعالی داریم یا نه، سیگنال خرید یا فروش، مجددا صادر بشه.
بررسی یک پوزیشن معاملاتی در فارکس
سلام به همه دوستان
فکر میکنم بیش از یک ساله که هیچ مطلبی تو سایت ننوشتم و امروز به صورت اتفاقی موردی پیش اومد که مجبور شدم چندین پاراگراف توی PV تلگرام داداشم مهدی بنویسم. بعد با خودم گفتم بذار این مطالب رو تو سایت هم بیارم چون مطمئنم پاشنه آشیل خیلیهاست و حتما به درد یه سری از دوستانم میخوره.
موضوع از این قراره که چند ماهیه که به صورت تلفنی با مهدی خیلی صحبت تلفنی داریم. بیشتر این صحبتها هم پیرامون مسائلیه که مهدی تو این چند سالی که تو بورس وارد شده و فراز و نشیب شدیدی رو پشت سر گذاشته، باهاش درگیر بوده و هست. یه بخشی هم مربوط به بازار اختیار معاملات یا بازار آپشنه که یک ساله با این بازار آشنا شده و البته معاملات زیادی رو هم انجام داده.
بحثی که مهدی باهاش درگیره و مشکل خیلی افراد منجمله خود من هم بوده و الان خیلی کمتر شده، موضوع مدیریت سرمایه است. چیزی که فقدانش باعث شد با اینکه بارها مهدی تو سود زیادی بوده اما در نهایت معاملاتش با ضرر همراه شده. البته جزئیات بسیار زیادی داره که اینجا جاش نیست.
علی ای حال امروز یه نمونه از معامله فروش هفته قبلم (که همچنان بازه) در فارکس و در نماد AUDCAD رو براش فرستادم و توضیحاتی رو دادم. این توضیحات به صورت مستقیم جواب ده ها سؤالی بود که تو این مدت مهدی از بازار داشت ولی حتما شما هم میتونید با موقعیت خودتون تطبیق بدید و احتمالا پاسخ یکی از سؤالات شمام باشه. (لطفا کسی که میخواد یه چیزی گیرش بیاد، وقت بذاره و تک تک کلمات رو با تصویر تطبیق بده؛ البته برای عزیزایی که مطلع نیستن باید عرض کنم که تو بازار فارکس میشه با پیشبینی کاهش قیمت، معامله فروش باز کرده و کسب سود کنید)
شرح پیام:
داداش نگا کن مثلا این معامله فروش چند روز پیش من توی یک جفت ارز تو فارکسه و همچنان قسمتی از این معامله بازه. مکان این معامله جائیه که (امکان داره) سقف میان مدت یا بلند مدت باشه و این یعنی( ممکنه قیمت خیلی افت کنه).
– این معامله در فلش کوچک قرمز رنگ مماس با خط سبز فعال شده با حد ضرر خط قرمز.
– این معامله تا اینجا 26 برابر حد ضررش حرکت کرده یعنی تارگت 26 رو داده اما…
– اما در اولین فلش آبی کوچیک( فلشهای آبی نقطه تسویه رو نشون میده) که تارگت 3 هست، 70% معامله تسویه شده!
نکته1: ممکن بوده بلافاصه بعد از فعال شدن این معامله حد ضررم بخوره و معامله تمام بشه.
نکته 2: ممکن بوده بعد از خوردن حد ضرر و اینکه من از این معامله با ضرر خارج بشم، مجدد قیمت بریزه و من جا بمونم ولی این دیگه مال من نیست!!
نکته 3: قیمت بعد از حدود 1 ساعت تارگت 3 من رو دیده و اگر هم(مثل اون افزایش شدیدی که روز بعدش تا نزدیک حد ضررم رفته) حد ضررم رو میزد باز من0.5 (با فرض ریسک 0.3%) و یا 0.8 درصد ( با فرض ریسک 0.5 %) تو سود بودم! و این خیلی طبیعیه چون دلایل زیادی هست که ممکنه تحلیل اشتباه بشه.
نکته 4: من کااااااملا روی این معامله سوارم امااا (چون همیشه امکان اشتباه رو میدم)، مجبوووورم با حرکت قیمت به نواحی پایینتر مدام تسویه کنم(فلشهای کوچک آبی)
نکته 5: اگر قیمت از همینجا بره بالا و حد ضررم رو بزنه ( که مطمئنا در این صورت با علائم صعوی (((یه قسمتی))) از همین باقیمونده رو هم تسویه میکنم)، باز توی سود قابل توجهی نسبت به میزان ریسکم هستم . اگه خیلی بریزه هم من نمیگم “ای کاش بالا کمتر تسویه میکردم ” یا ” ای کاش حجم بیشتری وارد میشدم” یا ” اگه ایندفعه 5% ریسک میکردم چی میشد”…. بلکه من مجبوووووورم از یه سری قوانین ثابت مدیریت سرمایه پیروی کنم چون من واقعا 100% روی هیچ چی اطمینان ندارم و خیلی مواقع قیمت از اونجایی که فکرشم نمیکردم حرکت کرده و از اونجایی که مطمئن بودم نکرده.
نکته 6 : این نوع سود کردن ها (هرچند کم) اعتماد به نفس و اعتماد به استراتژی و سیستم رو بالا میبره و کار راحت تر میشه اما خیلی سخته که من بخوام ذهنمو رو ضرر -30% کنترل کنم و قوانینم رو بخوام پیاده کنم!!! (روی ضرر زیاد ذهن دیگه نمیتونه تجزیه و تحلیل درستی داشته باشه و یک در هزار هم از قوانین پیروی نمیکنه و میشه یه باتلاقی که هم آرامشو اذت میگیره و هم سرمایه رو نابود میکنه. روی ضرر زیاد ذهن رو کنترل کردن مثله حفظ کردن آرامش وقتیه که میخوای کباب بدی و مهمونا منتظرن ولی ذغالت خاکستر شده 😆😆
نکته 7 و خیلی مهم: درسته که قیمت داره در جهت تحلیل من حرکت میکنه امااااااا به این معنی نیست که ” اگر قیمت بالا رفت یعنی فرصتیه برای فروش” . چون ورود به معامله خرید یا فروش فقط در زمانی باید باشه که سیگنال صادر بشه و جایی که سیگنال صادر میشه ناحیه امنی برای معامله هست؛ چرا امنه؟ چون حد ضرر مشخص و البته کوچیک و حد سود مشخص و احتمالا بزرگ داره. اما وقتی وسط راه معامله انجام بشه تمام نسبتهای حد ضرر به حد سود رو به هم میزنه و عملا نمیصرفه دیگه!
– پس معامله مجدد در جهت تحلیل تنها و تنها وقتی انجام میشه که بدون توجه به اینکه روی یک سهام، نماد، اختیار یا … معامله فعالی داریم یا نه، سیگنال خرید یا فروش، مجددا صادر بشه.
– در یک صورت بدون سیگنال مجدد میشه وارد شد و اون هم وقتیه که قیمت قبل شروع حرکت(قبل از تارگت اول) به حد ضرر نزدیکتر بشه(یعنی از نقطه ورود بره تو ضرر؛ اونجا میتونی یه خورده دیگه به حجم معامله اضافه کنی چون نسبت ریسک به ریوارد خیلی زیاد میشه(خیلی میصرفه).
اینم یه مدل معامله خرید ( مثال معاملات خرید برای بورسیها راحت تره)
موفق باشید
1403/05/02
احتمالا از این مطالب هم خوشتون بیاد:
متاسفانه مطلبی مشابه با این موضوع در سایت وجود نداره 🤷♂️.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید