معامله با الگوی کف و سقف دوقلو
4 بهمن 1400
ارسال شده توسط رضا زمانی
زمان مطالعه: 5 دقیقه
معامله با الگوی کف و سقف دوقلو
معرفی الگو
الگوی کف و سقف دوقلو یا دبل باتم و دبل تاپ یکی از الگوهای رایج هارمونیکه که معاملهگرای زیادی در نمودار هاشون ازش استفاده می کنن.
این الگو شامل دو قله یا دره همسانه که در الگوی نزولی به صورت دو قله در سقف و در الگوی صعودی به صورت دو دره در کف تشکیل می شود
برای این که در این الگو نرخ برد بالایی داشته باشید باید هم به کلیات و هم به جزئیات این الگو توجه کنید. کلیات شامل مواردیه که تقریباً در همه الگوها باید رعایت کنید و جزئیات مربوط به ریزه کاری های این الگوست.
کلیات
در جهت روند جاری بازار
به طور کلی وقتی میگیم این الگو در جهت روند جاری بازار باشه یعنی اینکه در تایم فریمی که معامله می کنیم مخالف روند نباشه. اگه یک الگوی صعودی داریم می بینیم زیر مقاومت مهمی قرار نگرفته باشد و همچنین در الگوی نزولی نباید روی حمایت قرار گرفته باشه. به تایم فریم های بالاتر از تایمی که قرار معامله بکنید برید و مقاومت ها و حمایت های اون تایم ها رو بررسی کنید و ببینید که حتما در جهت این حمایت ها یا مقاومت ها قرار گرفته باشید.
خیلی مهمه که حتماً در در مقاومت ها فقط فروشنده و در حمایت ها فقط خریدار باشید، حتی اگه در جهت درستی قرار گرفته باشید.
چه کنیم تا در دام الگوهای نامعتبر نیفتیم؟
جزئیات
اندازه قلهها و درهها
اولین نکتهای که باید رعایت کنید اینه که اگه قراره اسم این الگو رو دبل با تم یا دبل تاپ بذارید پس نباید نوک قله یا دره دوم از قله ها دره قبل خیلی فراتر یا پایین تر باشد و باید تقریباً برابر هم باشند؛ دلیل این موضوع اینه که اگه با هم اختلاف داشته باشند الگوی پیشرو احتمالاً مربوط به واگرایی ها میشه و قوانین خاص خودش رو داره و تارگت های متفاوتی هم دارند.
تایمفریم استاندارد
نکته دوم و مهمترین نکته این الگوی اینه که ابتدا باید بذارید مثلا در الگوی نزولی کف دره تشکیل شده شکسته بشه و بعد وارد معامله بشیم. تا اینجای کار منطقی به نظر میرسه ولی موضوع مهم اصلی اینه که به این الگو در چه تایم فریمی دارید نگاه می کنید و شکست رو در چه تایم فریمی میبینید؟!
اگه تایم فریم تون بزرگتر از تایم استاندارد باشه مشکلی که معمولاً پیش میاد اینه که قبل از اینکه این الگو به شما ورود بده تارگت خودش رو میبینه و عملاً این الگو دیگه برای ما اعتباری نداره و نباید با اون معامله کرد.
ببینید اگه تایم فریم تون کوچکتر از از تایم استاندارد باشه دو تا مشکل پیش میاد:
اول اینکه ممکنه اصلاً سطح مورد نظر شما شکسته نشده باشه و شما فقط فکر کرده باشید که شکسته شده! و از اونجایی که اگه سطح مورد نظر شکسته نشه الگوی ما هم تایید نمیشه بنابراین ممکنه وارد یک معامله کلا اشتباه بشید.
مورد دوم برای معامله گراییه که بعد از شکست یک سطح، حد ضرر شون رو بالا یا پایین کندل شکست میزارن. در این صورت اگر الگو رو هم درست تشخیص داده باشند امکان اینکه قیمت بیاد و از انتهای کندل شکست عبور بکنه و بعد از زدن حد ضرر، دوباره در جهت الگو حرکت کنه خیلی زیاده.
تایم فریم استاندارد برای ما تایم فریم ای که وقتی به موجی که یک سطح رو ساخته نگاه می کنیم، ارتفاع اون موج اندازه حداقل سه کندل عادی همون تایم فریم باشه.(برای درک بهتر پیشنهاد می کنم ویدیو آموزشی رو ببینید). دقت کنید که همواره تا زمانی که در تایم فریم بالاتر، اندازه این موج به اندازه حداقل سه کندل عادی نشون داده بشه، این سطح برای تایم فریم بالاتره و شکستش هم باید در همان تایم فریم بررسی بشه.
با مفهموم شکست (تثبیت) بیشتر آشنا بشید
تارگت معتبر
معتبرترین تارگت ای که برای این الگو میشه تعریف کرد برای مثال در الگوی نزولی به اندازه ارتفاع بالاترین های ممکن تا پایین ترین لو است که به همین اندازه باید در پایین الگو تارگت در نظر گرفت. اما نکته مهم در این قسمت اینه که اندازه تارگت رو باید از انتهای اصلاح بعد از شکست در نظر گرفت
ورود مطمئن
برای اینکه ورود مطمئن و ریسک به ریوارد خوبی از این الگو بگیرید باید ورودتون رو بهینه کنید. برای ورود بهینه به ۲ صورت میتوان عمل کرد:
اول اینکه در صورت وجود، خط روندی که توسط این الگو شکسته شده رو خیلی دقیق و از شدوها بکشید. سپس محل دقیق شکست خط روند که با رفت و برگشت قیمت اتفاق افتاده رو پیدا کنید و اگه لازمه برای این کار به تایمفریمهای های پایینتر برید. این رفت و برگشت قیمتی به شما یک محدوده معمولاً باریک میده که اگه قیمت اصلاح داشته باشه به احتمال زیاد از این محدوده برمیگردد. برای ورود به این صورت باید ابتدای محدوده لیمیت اردر بذارید تا اگر قیمت اصلاح کنه سفارش شما هم فعال بشه و استاپ هم میشه بالای محدوده باریک. برای تارگت هم از تارگت کل الگو استفاده کنین.
ورود دوم که مطمئن تره به این صورته که بعد از این که سطح الگو در تایم استاندارد شکست در پولبک به سطح شکسته شده،به دو تایم پایینتر برید و منتظر سیگنال ورود بمونید. اگه با اندیکاتور کار میکنید که با توجه به به سیستم شخصی خودتون در صورت صدور سیگنال در جهت الگو وارد شید، در غیر این صورت باید منتظر تشکیل حداقل دو قله یا دو دره بمونید تا بتونید یک خط روند واضح رسم کنید (از کلوزها) و با شکست اون وارد معامله بشید که در این صورت حد ضرر تون بالا یا زیر آخرین قله یا دره در همین تایم فریم و تارگت تون تارگت خود الگوست.
حرف آخر
امیدوارم این مطالب کاربردی باشه و به کارتون بیاد
ضمنا هیچ انسانی کامل نیست بنابراین اگه شما هم میتونید چیزی به این موضوع اضافه یا اصلاح کنید در قسمت نظرات بنویسید تا بررسی و سپس اصلاح، اضافه یا حذف بشه. ممنونم که به هم کمک میکنیم❤
احتمالا از این مطالب هم خوشتون بیاد:
متاسفانه مطلبی مشابه با این موضوع در سایت وجود نداره 🤷♂️.
این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش میشوند.
دیدگاهتان را بنویسید