قواعد الگوی شوتینگ استار و چکش
2 مهر 1401
ارسال شده توسط رضا زمانی

کی شوتینگ استار و چکش جواب میدن؟
سلام و عرض ادب خدمت دوستان خوبم
در تمام منابع آموزشی اعم از دوره ها یا کتاب ها سرفصلی به نام الگوهای برگشتی کندلی معمولاً دیده میشه که یکی از معتبرترین الگو هایی که ازش نام برده میشه شوتینگ استار در قله ها و چکش در دره هاست.
اما اگه واقع بین باشید و دلتون نخواد که خودتون رو گول بزنید کافیه یه چارت بذارید جلوتون و تمام الگوهای شوتینگ استار و چکش رو بشمارید و بررسی کنید ببینید چند تاشون جواب داده و چندتاشون جواب نداده. یکی از دوستان من سالها پیش این کار رو انجام داده بود و تمام الگوهای کندلی مربوط به کتاب استیو نیسون رو در جفت ارزهای اصلی و در در تمام تایم فریم ها را برای چند سال بررسی کرد و در آخر یک نتیجه قاطع از آن ارائه داد: حتی یک درصد تفاوت بین هیچکدوم از الگو ها وجود نداره و به همون اندازه که الگوهای کندلی جواب دادن, به همون اندازه هم جواب ندادن!
اگه برای شما هم این موضوع مهمه که کدوم الگوی شوتینگ استار و یا چکش جواب میده و چه زمانی جواب نمیده تا آخر این مطلب با من همراه باشید یا اینکه ویدیو ۱۰ دقیقه ای زیر رو ببینید.
مدت ویدیو: ۱۰ دقیقه و ۷ ثانیه
بیاید یه مقدار منطقی باشید تا الگوهای کندل استیک رو زیر سوال ببریم! اگه منطق رو به عنوان قاضی بیطرف در نظر بگیریم و به طرز شکل گیری کندل ها هم آگاه باشیم خیلی واضحه که شکل کندل به خودی خود اهمیتی نداره و مهم اون رفتار قیمت در تایم فریم های پایینتره که به الگوی تشکیل شده در تایم بالا تر اعتبار میده!
مثلاً همین الگوی شوتینگ استار ممکنه رفتارهای متفاوتی رو در تایم فریم های پایین تر از خودش نشون بده که در هر کدوم معانی مختلفی میتونه پنهان شده باشه. اینکه بخوایم تمام الگوهای رفتاری در تایم فریم های پایین تر رو با هم یکی کنیم هم که معمولومه؛ یک امر کاملاً نشدنیست.
مثلاً در حالت زیر ممکنه قیمت مدت خیلی زیادی رو در محدوده های پایین در جا زده باشه و بعد در کسری از دقیقه با یک نویز، یک حرکت رفت و برگشتی روبه بالا و سپس پایین رو انجام داده باشه و بعد دوباره حوالی محدوده های پایین کلوز بزنه.
یا در حالت زیر قیمت بلافاصله بعد از باز شدن حرکت رو به بالا رو شروع میکنه و بیشتر زمان خودش رو در محدوده بالا طی میکنه و به اصطلاح یک محدوده رنج میسازه. اما در لحظه آخر یک حرکت سریع رو به پایین انجام میده و قبل از اینکه بازار حرکات دیگه رو ثبت کنه کلوز میزنه و مادر تایم بالا یک شوتینگ استار میبینیم!
یا اینکه در یک حالت دیگه میبینیم که در تایم پایین قیمت به صورت یک روند نرمال به سمت بالا حرکت کرده و دوباره با تغییر ساختار روند به نزولی به به سمت پایین حرکت کرده و کلوز میزنه.
حتی ممکنه که قیمت از ابتدای باز شدن کندل، در تایم پایین بارها به صورت رفت و برگشتی به بالا و پایین حرکت کنه و در نهایت، شانس این حرکات رفت و برگشتی به آخرین حرکت نزولی داده بشه که در در آخرین لحظه کلوز رو به نام خودش ثبت کنه!
یا حتی ممکنه مثل حالت زیر قیمت در تایم پایین به شکل یک روند صعودی عادی حرکت کنه و نشان دهنده خستگی قیمت باشه. اما در اواخر بسته شدن کندل تایم بالا با یک حرکت سریع انرژی خودش رو آزاد کنه و به صورت شارپ بریزه!
در هر کدوم از حالت های بالا قیمت ممکنه ساختار تایم پایین ترش رو بشکنه یا نشکنه که در هر حالتی داستان متفاوت میشه و معانی مختلفی پیدا میکنه!
تمامی مواردی که خدمت شما عرض کردم برای نحوه تشکیل الگوی شوتینگ استار بود. حالا همه این موارد رو میتونید برعکس کنید تا برای الگوی چکش هم حالت های مختلفی رو داشته باشید.
بنابراین اینکه برای تمام الگوهای کندلی مثل شوتینگ استار و چکش نسخه یکسانی بپیچیم و هر جا روی نمودار دیدیم بپریم داخل مطمئناً کار درستی نیست. اما چه زمانی به الگوی چکش یا شوتینگ استار اعتماد کنیم؟
1- روند
مطابق با تمام آموزش هایی که من توی این سایت ارائه دادم، اول و آخر همه مطالب تکنیکال ختم میشه به روند. صادقانه بگم اگه واقعاً به حرف اون ضرب المثل معروف که میگه روند دوست شماست گوش بدید و فقط الگوهای در جهت روند رو به کار بگیرید چند گام جلو می افتید. دقیقا مثل کسی که بالای سرازیری قرار داره و میخواد با ماشین به سمت پایین حرکت کنه. اگه در جهت روند باشید مثل این میمونه که بالای کوه قرار دارید و حتی اگه ماشینتون به اندازه کافی بنزین نداشته باشه، اشکالی نداره. چون شرایط کلی طوری هست که خود به خود نیاز به صرف انرژی کمتری هست.
اما اگه بخواهید ماشین رو از پایین به بالا حرکت بدید نیاز به انرژی زیادی دارید و باید همه چی کامل باشه که سوار ماشین بشید!
2- سطح
مواقعی هم هست که روند بازار را درست تشخیص میدید و تصمیم دارید توی اصلاح وارد معامله بشید. اما با اینکه در جهت درستی قرار دارید پایان اصلاح رو نتونید درست تشخیص بدید و شوتینگ استار عمل نکنه. برای همین فیلتر مهم بعدی مربوط میشه به سطوح قیمتی. اگه شوتینگ استار در زیر یک سطح قیمتی تشکیل بشه اعتبار عمل کردنش رو به شدت بالا میبره. اما اگه یک سطح رو رو به بالا کشته باشه، احتمالا کار نمیکنه؛ برای چکش هم به همین صورته.
میتونم بگم وقتی این دو تا فاکتور مهم با هم در نظر گرفته میشن نقش شانس از تحلیل، خیلی کمرنگ میشه. چون شما همه جوره دوستی خودتونو به روند ثابت کردید و در کنار بازار ایستادید نه مقابلش!
برای الگوی چکش هم تمام مواردی که گفتم صدق میکنه و باید رعایت بشه؛ البته از اونوریش😂😂!! . راستش واقعاً برام سوال بوده که چرا به این الگوی چکش بنده خدا اهمیت کمتری داده میشه تا شوتینگ استار. شاید به این خاطر که اسمش درب و داغونه و البته شوتینگ استار به ظاهر اسم باکلاسی داره😆😆 . خلاصه هوای این الگوی چکش هم داشته باشید!
مثال شوتینگ استار در نمودار واقعی
تصویر زیر یک شوتینگ استار رو نشون میده که بعد از شروع یک روند صعودی و شکست یک سطح، بالای اون سطح تثبیت کرده و طبق انتظار ما، علامت نزول قیمت نبوده و به سمت بالا حرکت کرده.
یا مثلاً در تصویر زیر یک الگوهای چکش و شوتینگ استار داریم که عمل کردن. دلیلش هم اینه که قیمت نتونسته سطح مورد نظر رو در گذشته بشکنه. پس تاییدیه لازم برای افزایش قیمت ارسال شده و قیمت در جهت الگو حرکت میکنه.
تصویر زیر نشون میده که قیمت در جهت روند و در اصلاح به یک سطح خوب رسیده. اما نکته اینجاست که نباید فاصله کلوز کندل شوتینگ استار یا چکش با سطح مورد نظر فاصله چشمگیری داشته باشه. (اگه نوک شدو به سطح برخورد کرده باشه ایراد داره ولی اگه نفوذ کامل در سطح صورت گرفته باشه خیر). در این صورت احتمال اینکه قیمت بخواد فاصله ایجاد شده تا سطح رو پر کنه زیاده.
جمع بندی
دوستان خوبم الگوی شوتینگ استار و الگوی چکش به خودی خود اعتباری ندارن و فقط یک شکل هندسی هستند. اما اگه همین اشکال هندسی رو در جهت روند و با در نظر گرفتن سطوح به کار بگیرید، احتمال اینکه عمل نکنن ضعیفه.
این رو هم به عنوان نکته پایانی در نظر بگیرید که هیچ وقت با دیدن صرفاً یک الگوی شوتینگ استار یا چکش وارد معامله نشید. بهترین کار برای ورود مطمئن به یک معامله اینه که در تایم فریم های پایین تر تاییدیه های بیشتری در جهت روند کلی بازار بگیرید. سپس وارد معامله شوید.
امیدوارم این مطالب به دردتون بخوره
هرجا که هستید شاد و سلامت و پر از نور الهی باشید
ارادتمند
رضا زمانی
۱ مهر ۱۴۰۱
📢توجه📢
1- معمولا تو ویدیو نکات بیشتری میگم، پس برای درک بهتر، اگه این پست ویدیو داره، حتما ببینید.
2- اگه موضوع یا ابهامی پیش اومد، (لطفا فقط)تو قسمت نظرات بگید تا هرکی بلده هم جواب بده.
Related Posts
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
دیدگاهتان را بنویسید